MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ AİLELERİMİZLE BULUŞUYOR PROJESİ

MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ AİLELERİMİZLE BULUŞUYOR PROJESİ

01.03.2022 435

PROJE SÜRESİ : 2021-2022 EĞİTİM – ÖĞRETİM YILI

PROJE ADI : TESİSAT BÖLÜMÜ HAYATLARA DOKUNUYOR

PROJE SLOGANI : MESLEK LİSELERİ HAYATA DEĞER KATIYOR

GÖREVLİ ÖĞRETMENLER : OĞUZ KAYIM , ÖZGÜR TÜRKYILMAZ

GÖREVLİ ÖĞRENCİLER : YUSUF ŞİMŞEK , EMİRCAN ŞİMŞEK , RESUL AKPOLAT , KAAN GÜL

 

PROJENİN AMACI :

Genel Müdürlüğümüze projesi kapsamında Meslek lisesi öğrencileri ailelerle buluşuyor projesi için öncelikle okulun bulunduğu mahalle olmak üzere sırasıyla ilçede veya ilde tespit edilen belirli sayıdaki ihtiyaç sahibi kişilerin evlerinde bulunan kullanılamaz veya eskimiş durumdaki eşyaların tamir ya da değişim gerektiren küçük onarımlarının, basit sağlık kontrolleri ve kişisel bakımlarının, hayatlarını kolaylaştırıcı bilgilendirme ve yardımların, onları mutlu edecek maddi ve manevi dokunuşların yanı sıra toplum hizmeti kapsamında değerlendirilebilecek bilgilendirme ve diğer çalışmaların belirli bir plan ve proje dâhilinde yerel imkânlarla yapılmasını sağlamak.

Sonrasında  ihtiyaç sahibi aileleri tespit ettik. Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme alanın da eğitim alan öğrenciler okulda kazandıkları becerileri konutlarda sergileyecekler. İhtiyaç sahibi ailelerin evlerine ısıtma-soğutma ,sıhhi tesisat vb işlemlerde yardımcı olacaktır. Bu proje kapsamında evde fazla olan veya kullanmadığımız fırın , çamaşır makinası , buzdolabı , ütü , çaycı , televizyon , soba vb eşyalar , temel gıda gibi ihtiyaçların belirlenmesi ve eksiklerin giderilmesidir.

ULAŞILAN HANE SAYISI : 3

FAYDALANAN İHTİYAÇ SAHİBİ : 19

GÖREV ALAN ÖĞRETMEN SAYISI : 3 ( OĞUZ KAYIM , ÖZGÜR TÜRKYILMAZ , FATMA KIZILİN)

GÖREV ALAN ÖĞRENCİ SAYISI : 5

YAPILAN ETKİNLİK :

 

Elektrik tesisatı, ısıtma, soğutma ve sıhhi tesisatların onarım ve bakımı yapıldı. Lavabo alınıp montaj edildi. Musluklar onarılıp sağlam hale getirildi.  Telefon dolandırıcılığı ve güvenli telefon kullanımı için bilgi verildi. Tarihi geçmiş ilaç vb. kullanılmaması konusunda bilgilendirme yapıldı. Kişisel bakım, çocuk bakımı, hastalıklardan korunma yöntemleri hakkında bilgi verildi. Ev aletlerinin güvenli kullanımı ve güvenlik önlemleri hakkında bilgi verildi. Enerji verimliliği, tasarruflu ampul ve su kullanımı hakkında bilgi verildi.

COVID-19 salgını ile mücadele kapsamında sosyal mesafe, maske kullanımı ve temizlik kuralları hakkında bilgilendirme yapıldı.

Ayrıca ihtiyaç sahibine  temel ihtiyaçlarını karşılaması için marketten hediye çeki alındı.

01-03-202201-03-202201-03-202201-03-202201-03-202201-03-2022